Dags damma av bloggen igen

Det har varit dåligt med aktivitet här. Men det betyder inte att renoveringen stått still
Det ör ganska mycket som gjordes inför förra säsongen IOM att de gamla V8orna åkte ut och två AQAD41 på 250 hk sattes in. Nu var det ju inte så enkelt som att skifta ena motorerna till de andra. Det är ett jäkla massa jobb som ska göras. 
När ändå motorerna skulle ut passade Sven på att även plasta om akterspegeln, förutom det som skulle ändras för att passa de nya motorerna. 
Han slipade även bort hooken bak i skrovet. Det har gjort underverk med gången i högre farter, vilken skillnad. Vi har även installerat Zipwake-trimplan, men inte riktigt hunnit utvärdera det. Iom montaget av nya trimplanen passade Sven på att plasta upp nya integrerade "klossar" där trimplanen skulle monteras.

Förutom byte av  motorerna fick vi även tag på nya elektroniska reglage på E-bay. Vi hade en uppsättning vi köpt i Västerås där ett kretskort var defekt. Så vi behövde bara ett. Men det blev en glad överraskning att vi köpt inte bara ett utan två st kort på e-bay.  Så nu har vi faktiskt ett kort i reserv. 

Eftersom vi bytt från bensin till diesel så har även tankarna gjorts rena, Sven har även satt i manlucka samt flyttat de föröver för att både få mer tyngd framåt samt mer plats bredvid motorerna
Tankarna var i väldigt gott skick och det kändes inte nödvändigt göra nya

Förutom att vi färdigställde de provisoriska lådorna i köket samt sytt upp nya gardiner har inte så mycket hänt inne i själva salongen. Motorer och all plastning tog hela vintern och våren.



Lite bilder 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0