När det inte går att nåla...

...då får man tejpa 😁
Igår skarvade vi ihop tyget till taket och sydde klart ena takbågekanalen. Den blev väldigt tight men det ska den vara enligt proffsen
Nästa steg är den andra kanalen och sprayhoodskenan som vi förhoppningsvis får dit ikväll
(null)



Infästning av kapellbågarna

Hela konstruktionen av kapellbågarna är sån att när man cabbar av kapeller ska även bågarna "försvinna" och inte vara ivägen. Förhoppningen är att vi ska kunna föra själva takbågarna framåt utan att behöva lossa dessa från kapelltaket,

(null)


Kapell part one

Första utprovningen av främre delen
Visade sig att kapellbågen behövde flyttas upp längst fram 
Men annars fungerade lösningen med spreyhoodskenan väldigt bra
(null)


Finns inget som heter ”för många Coroneter”

Båtflottan råkade utökas i somras med en 21 Explorer II. 
Ytskiktet exteriört lämnade väl lite att önska men inredningen var fräsch och kapellet nästan nytt.
Priset var också ett klipp. 

(null)
 
Som vanligt kan ju Sven inte låta bli förbättra saker, så i år har styrplatsen byggts om. Den var verkligen inte optimalt konstruerad original då ratten lutade åt "fel" håll. Originaldelarna har behållts men hela konsolen vänts uppochner. Om du inte ställer original mot ombyggnad ser man inte att det är gjort någon ändring. 
Ombyggnaden ser mer rätt ut faktiskt.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
(Det ska på en lackad träskiva överst sen)

Originalmontaget

 
Det som ska göras mer är att måla om däck och skrov. Däcket är tyvärr ommålat två ggr. En gång med vit färg och en gång med en kulör som en lokal båttillbehörsaffär tydligen sagt var "coronetgrön" (nä inte på långa vägar)

Blir bra testa lacka lilla båten innan vi ger oss på den stora 
 
 
 

Årets projekt

Det är hyfsat stora projekt på gång i år (fast det är det ju varje år å andra sidan)

1. Nytt kapell
2. Soffa i salongen
3. Dörr i akterspegeln + ny badbrygga

Sen är det lite småprojekt som att byta "taket" i toaletten mot en rökfärgad plexiglasskiva och byta ut gardinerna i förruffen

1. Kapell
Det är inte bara nytt kapell utan en helt ny innovativ lösning på kapellbågar. Dessa kommer kunna vikas in helt och förvaras över dörren in till salongen. Vi kommer även ge oss på sy hela kapellet själva. Sven har även en innovativ lösning till fly-kapellet som kommer presenteras senare.
(null)

(null)

(null)


2. Soffan
Vi kommer bygga en U-soffa på styrbordsida mitt emot köket. Även den soffan kommer ha innovativa lösningar iom att den främre soffan ska kunna användas som förarplats de (få) gånger man måste köra inne. Den ska även gå bädda ner som extrasäng.

(null)


3. Dörr akterspegeln + ny badbrygga
Vi kommer öppna upp en dörr i akterspegeln men meningen är att man inte ska "se" dörren när den är stängd.
Någon blev även så såld på det där med att bocka rostfria rör när han gjorde bågarna till kapellet att det kommer även bli en ny badbrygga.

(null)

(null)



Gardiner

Det blev iallafall nya gardiner i år. Vägrade sätta upp de gamla fuktskadade ett år till. 
Är iallafall sjukt mycket lättare med gardiner i Deepseen än o oceanfaren 😜

Nya till vänster och gamla till höger. Sytt på en gammal hederlig Husqvarna 😊
De ska modifieras lite till igår om symaskinen överlever kapelltillverkningen
(null)

(null)

(null)


Dags damma av bloggen igen

Det har varit dåligt med aktivitet här. Men det betyder inte att renoveringen stått still
Det ör ganska mycket som gjordes inför förra säsongen IOM att de gamla V8orna åkte ut och två AQAD41 på 250 hk sattes in. Nu var det ju inte så enkelt som att skifta ena motorerna till de andra. Det är ett jäkla massa jobb som ska göras. 
När ändå motorerna skulle ut passade Sven på att även plasta om akterspegeln, förutom det som skulle ändras för att passa de nya motorerna. 
Han slipade även bort hooken bak i skrovet. Det har gjort underverk med gången i högre farter, vilken skillnad. Vi har även installerat Zipwake-trimplan, men inte riktigt hunnit utvärdera det. Iom montaget av nya trimplanen passade Sven på att plasta upp nya integrerade "klossar" där trimplanen skulle monteras.

Förutom byte av  motorerna fick vi även tag på nya elektroniska reglage på E-bay. Vi hade en uppsättning vi köpt i Västerås där ett kretskort var defekt. Så vi behövde bara ett. Men det blev en glad överraskning att vi köpt inte bara ett utan två st kort på e-bay.  Så nu har vi faktiskt ett kort i reserv. 

Eftersom vi bytt från bensin till diesel så har även tankarna gjorts rena, Sven har även satt i manlucka samt flyttat de föröver för att både få mer tyngd framåt samt mer plats bredvid motorerna
Tankarna var i väldigt gott skick och det kändes inte nödvändigt göra nya

Förutom att vi färdigställde de provisoriska lådorna i köket samt sytt upp nya gardiner har inte så mycket hänt inne i själva salongen. Motorer och all plastning tog hela vintern och våren.



Lite bilder 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0